ul. Mieszka I 73, 71-011 Szczecin
śr: 09:00 - 21:00; Najbliższa niedziela (22.05): niehandlowa
Data dodania: 21 kwietnia 2022
Zlot Food Trucków powraca! W dniach 22-24 kwietnia mieszkańcy Szczecina będą mieli okazję zasmakować w specjałach serwowanych z kuchni pod chmurką! O kulinarnej nudzie nie ma mowy – będzie możliwość skosztowania orientalnych dań, pikantnych przekąsek, kanapek na ciepło, a do tego wielu innych oryginalnych potraw z całego świata. Tegoroczne otwarcie sezonu food truckowego w Atrium Molo zapowiada się naprawdę smakowicie.
Kuchnia z food trucków to wygodna propozycja dla wszystkich fanów dobrego jedzenia. W Szczecinie z bogatej oferty mobilnych restauracji będzie można skorzystać w dniach 22-24 kwietnia. Dla miłośników kulinarnych odkryć to kolejna okazja, by poznać nowe smaki oraz spróbować wyjątkowych potraw. W wydarzeniu wezmą udział food trucki z różnych części Polski, w których na miejscu przygotowywane będą dania inspirowane smakami z odległych zakątków świata. Będzie można zasmakować specjałów z kuchni meksykańskiej, azjatyckiej, greckiej, tex-mex, tajskiej, belgijskiej, amerykańskiej oraz wielu innych. Nie zabraknie słodkości, burgerów, frytek czy pysznych przekąsek na gorąco z różnymi dodatkami i sosami. Pojawią się też propozycje dań w wersji wegańskiej.
Lista food trucków:
Organizatorzy zadbają również o atrakcje dla najmłodszych – podczas weekendu dla dzieci dostępny do zabawy będzie dmuchaniec.
Zlot Food Trucków odbędzie się w piątek i w sobotę (22 – 23 kwietnia), w godzinach 11.00 -21.00, natomiast w niedzielę (24 kwietnia) w godz. 11.00-20:00, na parkingu Atrium Molo (ul. Mieszka I 73). W związku z wydarzeniem część parkingu, zlokalizowana w pobliżu wejścia od strony Media Markt, będzie wyłączona z użycia.
–W przedostatni weekend kwietnia Atrium Molo zamieni się w najsmaczniejsze miejsce w Szczecinie. Przez trzy dni będzie można skosztować efektów pracy szefów mobilnej kuchni z całej Polski. Serdecznie zapraszamy mieszkańców, jak również klientów galerii, do wspólnego spędzenia czasu i wypróbowania bogatej oferty specjałów kulinarnych– dodaje Agnieszka Wasyłenko, Dyrektor Atrium Molo.